The 2-Minute Rule for קידום אתרים בגוגל
The 2-Minute Rule for קידום אתרים בגוגל
Blog Article
רלוונטיות = שהיינו שמחים להיות בתוצאות הראשונות כאשר גולש היה מחפש את אותה מילה / ביטוי בגוגל.
כך שלמעשה, גולש שביצע שאילתא במנוע החיפוש מקבל את התוצאות הקיימות באינדקס של מנוע החיפוש, ולאו דווקא אלו אשר מייצגות את המצב הנוכחי של האתרים השונים. מנועי החיפוש משתדלים לגשר על הפער הזה כל העת, ולמצוא שיטות חכמות על מנת לתעדף את תקציב הזחילה של עמודי האינטרנט השונים, כך שהם יוכלו לקבל תמונת מצב עדכנית יותר ויותר ולהציג את תוצאות החיפוש בצורה העדכנית ביותר שנכונה לאותו רגע…
כשהוא עושה זאת, חשוב יהיה שמקדם האתרים יפעיל יצירתיות רבה ויגרום לתגי הכותרת להתבלט מעל יתר תוצאות החיפוש במנוע החיפוש.
למה לא להתחיל להתעסק בפעולות הקידום בתכל'ס? הסיבה היא מאוד פשוטה: עניין של קרדיט.
מעבר לכך, שיעור הקלקות גבוה יוביל בהכרח ליותר כניסות לאתר, וישפר את פוטנציאל המכירות של העסק.
טבעי יהיה אם נמצא פה ושם עמודים שמנוע החליט שלא לאנדקס, אולם אם אחוז נכבד מן העמודים באתר לא כלול באינדקס, זה כבר אומר דרשני.
יתרה מכך, מנוע החיפוש של גוגל יכול לנקוט בפעולה ידנית נגד אתר שנפרץ והבעלים שלו לא טיפל כראוי בסיבות השורש שהובילו לפריצה, ולהסיר את עמודי האתר מן האינדקס עד להודעה חדשה.
אחרי התעסקות עם נותני רבים רואים את נוחות השימוש של מערכת המטריפה שיצרתם!!
רבים ממקדמי האתרים מבצעים לא מעט טעויות בתהליך הקידום האורגני. חלק מן הטעויות האלו נובעות בשל העדר ניסיון וחלקן בשל תעדוף והשקעת משאבים לא נכונה. טעויות כאלו יכולות לנבוע מקיום של הרבה תוכן click here רזה באתר, מהעדר השקעה בתגיות מטא, מפעילות דלה בסושיאל, מעיצוב לא מקצועי ומעוד סיבות רבות נוספות.
פרסום מאמרים מושקעים וגדולים בתדירות גבוהה מידי לקהל היעד שלכם תגרום לכם לפספס את הקהל הזה, שכן לא יהיה לו מספיק זמן לעכל את החומר.
תוכן משוכפל יכול להיווצר באתר בשל אוסף של נסיבות: עמודי מוצר בעלי תיאור זהה ומאפיינים משתנים כמו צבע, גודל, וכו׳, תצוגות הדפסה או עימודים שונים באתר של אותו תוכן, פסקאות שחוזרות על עצמן בעמודים שונים באתר ועוד.
כן כן, גוגל יודע לזהות את זה, מערכת חכמה שהושקעו בה מיליוני דולרים כבר אמרתי?!
דוגמאות נפוצות למקומות בהם נדרש תכנון מופקד של חווית משתמש הן איזורי קלט ופלט של האתר, ניווט בין דפים פנימיים באתר, היכולת להשאיר פרטי קשר או לפנות לתמיכה ועוד ועוד.
ככה אנחנו בעצם מאפשרים לעכבישים של גוגל להבין על מה כל עמוד באתר שלנו מדבר, מבלי להשקיע יותר מידיי משאבים על קריאת כל מילה ומילה באתר שלנו לצורך ההבנה על מה האתר שלנו מדבר.